Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@08:51:23 GMT

مگر چند بار زندگی می‌کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۰۸۵۰

مگر چند بار زندگی می‌کنیم؟

این سبک مرگ آدم را کلافه می‌کند؛ مگر می‌شود مرد و راحت نفس نکشید. مگر می‌شود کسی باز هم پیدا شود تا تو را آزار بدهد برای تمام کارهای نکرده‌ات؟ انگار همه زندگی و مرگ یک شوخی بزرگ بود. شوخی که با تولد آغاز می‌شد، اما با «حبس روح» پایان نمی‌گرفت. گیر افتادن در آن دنیایی که قواره تنت نیست.

جمله اول کتاب تکانم داد، جا خوردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حالا یک هفته است که مرده‌ام». تلخی‌اش همچنان در سرم است؛ به خصوص زمانی که ثانیه‌های نبودن‌مان را می‌شماریم.

این داستان بلند حول عشق و هراس نرسیدن است. هراس از دست دادن. برای این نرسیدن‌ها هر جنایتی انجام شد و در پایان معلوم نبود چه چیزی از این ناامیدی بی پایان عایدمان می‌شود. ابتدای داستان از تولدِ مرگ آغاز شد و با زندگی در میان زندگان و حسرت عمیق آن ادامه داشت. وجه مشترک همه شخصیت‌های داستان، زندگی بیهوده‌ای بود که با مرگ هم ختم به خیر نمی‌شود.

شخصیت اول داستان در ابتدا با مرگ خود نگران چیزهای از دست داده نبود و تنها حسرت روح ناآرامش، عشق نگفته‌ای بود که دیگر می‌دانست هرگز به دست نمی‌آورد و حتی اگر بخواهد قوانین را برای آرامش خود زیر پا بگذارد، تکه‌های روحش اسیر می‌شود.

درد تنهایی و نداشتن عشق، نقطه اوج داستان است، اما تلاش برای ادامه عشق ناکام در اولین لحظات مرگ ادامه داشت.

در ماجراهایی که هیچ کجایش نیستیم، غرق می‌شویم. لحظه‌های داستان، حس معلق بودن و نا امیدی داشت و این نا امیدی عمقش هر لحظه بیشتر می‌شد، ولی دل خوش می‌شویم به همه آدم‌هایی که آن بالا روزی عاشق شده و عاشق ماندند. دنیا هم آن‌قدرها بد نیست. تناقض بدی و خوبی دنیای زندگان و مردگان از دیگر نکات داستان است.

خواندن کتاب «سمت چپ اتاق اول» حس عاشقی به مخاطب می‌دهد، گویی فرد دلش می‌خواهد عاشق شود و از نگفتن‌ها درس بگیرد و انتهای نگفتن یعنی دیده نشدن و حسرت را برای همیشه خط بزند.

داشتن عادات غلط مثل تحجر و ادامه آن تا بعد از مرگ، آوار روزهایی است که تصور می‌کنید روزی از دست آدم‌های غلط خلاص می‌شوید، ولی گویی هر بلایی هم بر سرمان بیاید، دست غیب و روح‌های تکه پاره است.

خواندن دنیای مردگان برای زندگان غم بار است. این‌که فکر کنی مرگ هم نجاتت نمی‌دهد. زندگی هم شادت نمی‌کند و هزاران ماجرای دیگر تو را محکوم به زندگی ابدی تلخ می‌کند.

مانور بر نگفتن عشق، چندباره و چندباره تکرار شد، گویی که نویسنده تاکید داشت هر آن‌کس را که دوست دارید، دوباره و چندباره یادآوری کنید تا روح سرگردان آن دنیای‌تان را الاف نکنید. تلاش کنید برای آنچه می‌خواهید.

«کجای کار ما عیب دارد که زنده بودن و مردن را بلد نبودیم؟» بهترین نقطه داستان کتاب «سمت چپ اتاق اول» روابط انسانی بود که تا بعد از مرگ درگیرش هستیم. بین کار درست و غلط، عشق و تنفر و دوگانه‌های انسانی. مخاطب خوشحال می‌شود که با نامه عاشقانه انتهای داستان روح سرگردانش آرام گرفت.

فضاسازی‌های داستان، این سرگردانی مخاطب را دو چندان می‌کرد و در انتهای داستان، عشق‌های سرگردان را سامان داد، اما این دوگانه‌ها مخاطب را تا پایان داستان می‌کشاند.

برخی تصاویر این کتاب مانند وجود نور برای تغییر مکان، بی محلی زندگان، رفتن در جایی که نمی‌دانی چه کسی با تو صحبت می‌کند، وجود لباس‌های یک دست مردگان، مرزبندی دنیای مردگان، بالا دانستن مرگ و پایین دانستن زندگی، عاریتی بود از برخی تصاویری که همه ما در ذهن داریم، ولی بو کردن گیاهی برای هدایت زندگان از تصاویر جدیدی بود که خلاقیت نویسنده را برای تغییر نشان می‌داد.

سراسر این داستان، بوی مرگ و نرسیدن آزار دهنده‌ای دارد، تا جایی که دلت می‌خواهد آخر کتاب یکی بیدارت کند و بگوید همه چیز درست شده؛ آن هم قبل از اینکه زندگی از کف برود.

قوانین دست و پاگیر بی دلیل بد است، چه این دنیا چه در دنیای مردگان و درگیری در مسئولیتی مادام العمر و فساد در دنیای ارواح هم بدتر از آن. «سمت چپ اتاق اول» دنیای بی پایانی را به رخ کشید که هرگز از آن خلاص نمی‌شویم و آخر هم این سوال را از خود می‌پرسیم که مگر چند بار زندگی می‌کنیم که این‌قدر دنیا را جور عجیبی سخت گرفته‌ایم؟

به گزارش ایرنا، داستان بلند «سمت چپ اتاق اول» نوشته امیر پروسنان توسط انتشارات صدای معاصر و با قیمت ۲۱ هزار تومان منتشر و روانه بازار کتاب شده است. این اثر، چهارمین کتاب پروسنان است.

برچسب‌ها نقد کتاب ادبیات داستانی کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نقد کتاب ادبیات داستانی کتاب کتابخوانی نقد کتاب ادبیات داستانی کتاب کتابخوانی اخبار کنکور سمت چپ اتاق اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معجزه حقیقت دارد و زندگی می‌تواند با نیایش و سپاسگزاری، بسیار بهتر از چیزی باشد که در کودکی تصور می‌کردیم. «راندا برن» جزو ۱۰۰ چهره تاثیرگذار برگزیده از سوی مجله تایم در سال ۲۰۰۷ در کتاب «معجزه شکرگزاری» به تشریح اهمیت قدرشناسی در زندگی انسان می‌پردازد و با تمرین‌های آرامش‌بخش کمک می‌کند تا توانایی را در افراد تقویت و معجزه را در زندگی‌شان تزریق کند.

ما انسان‌ها در سرتاسر زندگی با سختی‌ها امتحان می‌شویم، حتی گاهی ممکن است فکر کنیم هرگز دوباره روی پای خود نخواهیم ایستاد. در کتاب «معجزه شکرگزاری» می‌آموزیم که همیشه سپاسگزار بودن را به خود یادآوری و برای آنچه در مسیرمان قرار گرفته، قدردان باشیم. بنابراین، این کتاب راز زندگی را در شکرگزاری می‌بیند و معتقد است تکرار این کار می‌تواند کلید رضایت‌ خاطر درونی و بهبود کیفیت روابط و زندگی‌ افراد نیز باشد.

راندا برن در کتاب معجزه شکرگزاری قصد دارد به افراد نشان دهد که تاثیر سپاسگزاری به‌ عنوان یک عادت هر روزه به شمار می‌آید، زیرا انسان معمولا در گیرودار روزمرگی، ناخودآگاه زیبایی‌های زندگی را نمی‌بیند. برن با مجموعه‌ای از تمرین‌ها و طی یک دوره ۲۸ روزه به افراد کمک می‌کند تا قدرشناسی را به عادت تبدیل کنند و نتایج اعجاب‌آور آن را در طولانی ‌مدت نظاره‌گر باشند.

در بخشی از کتاب معجزه شکرگزاری آمده است «زمانی که سپاسگزار و قدردان نعمت‌هایی باشید که هرچقدر هم کوچک باشند، خواهید دید که فورا افزایش خواهند یافت. اگر برای پولی که هر چند اندک باشد سپاسگزاری کنید، خواهید دید که به طرز بسیار جادویی دارایی‌تان افزایش خواهد یافت. اگر از رابطه‌ای که دارید سپاسگزار باشید، حتی اگر آن‌قدرها هم کامل و بی‌عیب نباشد، می‌بینید که به ‌طور معجزه‌آسایی بهتر و کامل‌تر خواهد شد.

اگر از شغلی که دارید سپاسگزار باشید، حتی اگر در نظرتان اصلا رویایی به نظر نمی‌رسد، خیلی زود تغییراتی در روند کاری‌تان ایجاد خواهد شد به گونه‌ای که بیشتر از آن لذت ببرید و از انواع فرصت‌های کاری در خصوص کارتان متعجب خواهید شد.

نکته مهم این است که اگر نعمت‌ها و داشته‌های‌مان را شمارش نکنیم، در حقیقت در دام شمارش ناخواسته نداشته‌ها و موارد منفی گرفتار می‌شویم و در مورد هرآنچه که نداریم صحبت خواهیم کرد. زمانی که دیگران را نقد می‌کنیم و آن‌ها را مقصر می‌دانیم، زمانی که در ترافیک گیر کرده و از عالم و آدم شکایت می‌کنیم، زمانی که منتظر رسیدن نوبت‌مان هستیم، تاخیرها، کارهای اداری وقت‌گیر، نداشتن پول کافی یا بدی آب‌وهوا، ناخواسته تمام این موارد منفی را شمارش خواهیم کرد.

زمانی هم که موارد منفی را شمارش کنیم آن‌ها به جای نکات مثبت و نعمت‌ها افزایش خواهند یافت و از همه مهمتر با شمارش هر مورد منفی و گله و شکایت، نعمت‌هایی که در مسیر راهمان قرار دارند را هم از بین می‌بریم. در واقع من هر دو را امتحان کرده‌ام، هم شمردن نعمت‌ها و هم موارد منفی و می‌توانم اطمینان دهم که شمردن نعمت‌ها تنها راه فراوانی در زندگی‌تان است».

جملات برگزیده‌ای در این کتاب آمده است که شامل «هرکسی که قدردانی نکند، تمام آنچه که به او ارزانی شده‌ نیز گرفته خواهند شد» و «این یک واقعیت ساده است، وقتی که سپاسگزار و قدردان نیستید نمی‌توانید به اندازه کافی دریافت کنید و در واقع جادو را از ادامه زندگی‌تان حذف نموده‌اید. زمانی که سپاسگزار نیستید، جلوی جریان سلامتی بهتر، روابط بهتر، شادی بیشتر، پول بیشتر و پیشرفت کاری و شغل مناسب را برای خودتان می‌گیرید» می‌شود.

«بامدادان، هنگامی‌که از خواب برمی‌خیزید، برای دیدن روشنایی صبح سپاسگزاری کنید، برای غذا و شادی زندگی‌تان سپاسگزار باشید، اگر هیچ علتی برای سپاسگزاری نمی‌یابید، پس مشکلی در خود شما وجود دارد».

راندا برن نویسنده و تهیه‌کننده استرالیایی را پیش‌تر به‌ خاطر کتاب «راز» ستوده‌اند. کتابی که تا بهار سال ۲۰۰۷ بالغ ‌بر ۴ میلیون نسخه فروش داشت و با چنان اقبالی مواجه شد که فیلمی به همین نام نیز در ارتباط با آن ساخته شد. تاکنون بیش از ۲ میلیون نسخه از فیلم «راز» به فروش رسیده است. راندا برن از تهیه‌کنندگان تلویزیون استرالیاست که در سال ۲۰۰۷، جزو ۱۰۰ چهره برجسته موثر در جهان از نظر مجله تایم نیز شناخته شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند